Januari 2007

De Fietsbel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mededelingenblad

Van de Fietsersbond, Afdeling Uden-Landerd

oprichtingsdatum: 11-2-1993

voorzitter : Jan Koster, tel (0413) 261910

secretaris : Alphons Goossens, tel (0413) 331765

Penningmeester : Ad Koenen, tel (o413)  262419

Contactpersoon Gem. Landerd: Hans Langens, tel (0486) 45487

 

 

 

 

 

 

 

 

Zesde editie Fietsbel.  Zoals afgesproken ziet u hier de zesde editie van ons afdelingsbulletin.

Hierin geven wij u een overzicht van wat ons zoal heeft beziggehouden, het laatste half jaar.

Overzicht:

Naast onze maandelijkse vergaderingen op de eerste dinsdag van de maand is vermeldenswaardig:

* gesprek met politie en gemeente (werkgroep verkeer) op 21 september 2006. Hierbij zijn diverse door ons aangedragen fietsknelpunten uitvoerig besproken.

* de verlichtingsactie op vrijdag 27 oktober 2006, die mede door de uitgebreide aandacht van de media zeer succesvol was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit het leven van een fietser.

 

Een bijzondere gebeurtenis tijdens een fietstocht.

 

Op een regenachtige morgen fietste ik op een vrij drukke weg ergens in het zuiden van Florida. Ik had mijzelf en mijn fietstassen goed ingepakt om toch enigszins droog te blijven.

Ik schrok van het moment dat er een grote amerikaan mij al toeterend voorbij kwam. Na een paar honderd meter stopte hij en er stapte een stevige amerikaan uit. Hij maakte mij zwaaiend kenbaar dat ik moest stoppen. Omdat hij op het eerste gezicht er vrij onschuldig uitzag gaf ik gehoor aan zijn verzoek, ook

 

 

om te horen wat hij op zijn lever had.

Hij haalde zijn beurs uit zijn zakken en gaf mij 20 dollar. Daarbij vertelde hij dat een aantal jaren geleden hij OOK diep in de shit zat door een echtscheiding en de daarbij horende verdelingen.  Verder vertelde hij dat er toen OOK verschillende mensen hem hadden geholpen om er weer bovenop te komen.

Het werd mij langzaam duidelijk dat hij mij wilde steunen omdat hij in de overtuiging was dat ik het huis uitgezet was en dat alles wat ik nog over had  aan mijn fiets had hangen.  Het kostte mij vervolgens veel overredingskracht om hem duidelijk te maken dat ik zo voor mijn plezier rond trok.

Na nog even nagepraat te hebben ben ik verder gegaan met toch een tevreden gevoel ,dat waar op de wereld je ook bent, je bent.nooit alleen.

 

Hans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Brabantse Delta
De Wijde Biesbosch
De Baronie
Midden-Brabant
De Kempen
De Peel
Noordoost-Brabant
De Meierij

 

 

 

Fietsroutenetwerk

 


Het fietsroutenetwerk is enkele jaren geleden vanuit Limburg en de Antwerpse Kempen overgewaaid naar Brabant. Via genummerde (wit-groene) borden fietst u van knooppunt naar knooppunt. De routes zijn uitgezet over de beste fietspaden, vaak zelfs autovrij, en in twee richtingen bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan panelen met informatie over het netwerk in de regio. U bepaalt dus zelf de gewenste route en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop!
Grenzeloos genieten
Het fietsroutenetwerk is inmiddels in heel Brabant uitgezet. Hierdoor is het mogelijk om via de knooppunten van Noord- naar Zuid-Brabant en van Oost- naar West-Brabant te fietsen. De routes in Brabant zijn naadloos op elkaar en op het netwerk in België en Limburg afgestemd; dat is grenzeloos genieten van het fietsroutenetwerk!
Deelkaarten
Brabant is opgedeeld in diverse regio's, die ieder een deelkaart van het fietsroutenetwerk uitgeven. Elke fietskaart biedt per (deel)gebied een duidelijk overzicht van het uitgezette fietsroutenetwerk en geeft informatie over interessante bezienswaardigheden, horecamogelijkheden en overnachtingadressen.

 

 

De bovenstaande kaarten zijn gratis te downloaden op .

 

 

http://www.routebureaubrabant.nl/fietsroutenetwerken.aspx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijk!!!   JAARVERGADERING

 

Op dinsdag 6 maart

bij Jeannie en Martin van Riel

Schalmeilaan 1 te Uden.

Aanvang 20:00 uur.

Tot aanvang van de vergadering kunnen agendapunten worden ingebracht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste fietsvrienden,

Weliswaar aan de late kant, maar toch nog de allerbeste wensen voor 2007.

 

Wist u dat u korting kunt krijgen op bepaalde fietsbenodigdheden bij de meeste fietswinkels die aangesloten zijn bij de Fietsersbond.

 

Op de site van de fietsersbond (www.fietsersbond.nl) kunt u daarover meer informatie vinden.